En snutt ur min berättelse

Hej!

Bara för att jag ska hålla mig lite uppdaterad tänkte jag lägga ut en liten snutt ur min berättelse "Fallande flingor". Jag har inte skrivit särskilt mycket (ca 3 sidor) men ändå!

Jag stängde porten med en smäll och klev ut på gatan. Sedan öppnade jag porten bredvid och klev in i värmen och doften av cigarrettrök och vaniljbakelser. Lokalen var nästan tömd på folk. Jag klev in på den röda heltäckningsmattan och satte hjärtat i halsgropen när jag blev upplyft bakifrån, men blev lättad när det baravar morfar.
”Där är min tjej!”
Jag skrattade och morfar släppte ner mig. ”Har du med dig några skivor?” frågade han och började gå mot baren.
”Japp!” sa jag och prasslade med påsen samtidigt som jag öppnade luckan in till baren. Morfar släpade benen efter sig in i rummet bakom baren. Han bläddrade igenom en hög med skivor och drog sakta fingret över den gråa mustaschen. ”När kommer mamma och Wide?” frågade han men det märktes att han hade tankarna på annat håll. ”När som helst” mumlade jag medan jag fingrade på morfars LP-spelare ”Mamma sa något om någon Lee eller Loo som skulle spela här ikväll. Vem är det?”
”Mm, det är det jag funderar över. Han skulle ha varit här för tjugo minuter sedan” sa morfar och struntade i att svara på min fråga. Han satte sig vid bordet, hällde upp två koppar med mörkrostat kaffe och började rulla tummarna.
Och där satt vi i ytterligare tjugo minuter, sörplandes på vårat kaffe. Man kunde nästan höra klockan ticka sådär som på en tecknad film. Tillslut sa morfar ”Jag tror vi måste ställa in”. Jag ryckte till som om jag halvsovit. ”Hurdå då?”
”Kan du göra mig en tjänst eller två?”
”Mm”

Jag fattar om ni inte förstår. Allt blir ganska rörigt när man inte tar från början.

                          

PS. Hanna, (ifall du skulle läsa det här) du sa ju att jag skulle skicka den här till dig när jag hade skrivit klart sidan jag höll på med så jag hanr gjort det nu... 


Trallalllalaaaaa!

Hallå!

Idag har vi varit på energiresan med klassen. Fått lukta på lite avfall (äh, skoja ba). Vi var på Biogas i Boden eller vad det nu hette, på något annat ställe, på något till annat ställe och sedan så var vi på teknikens hus. En gammal klassiker. Hmmm, på bussen skrev vi sådna där berättelser som man skickar vidare, Ellen och Amanda hade det riktigt kul:D Sedan sa de att det är dags för mig att skriva nu (nu gör jag det!)

NU har jag äntligen kommit på hur man lägger ut videor. Jag har vetat hur man gjorde förut men dom hade typ bytt plats på den där "dela" saken...Thihi, den kanske är lite konstig men jag har alltid tyckt den varit häftig!

GRATTIS!!!!!!!!!!!!

Hejhej!

Grattttisss Emma!


Världens bästa Regina

Hej!

Regina Spektor är verkligen bäst! Verkligen. Hon och Feist.http://www.youtube.com/watch?v=MMEpaVL_WsU

He,he kunde bara länka...få se om det fungerar!?

Theo och Ramona

Hej, igen!

Jag läste ut en jättebra bok igår. På flykt från andra färldskrigeta fasa, heter den. Jag trodde först (innan jag läste På liv och död i andra världskrigets skugga, som kom ut samtidigt) att jag hade vuxit ifrån Theo och Ramona-böckerna men det hade jag inte alls!


Mitt i ett brinnande krig hamnar Theo och Ramona när de förflyttas i tiden till ett ockuperat Frankrike under andra världskriget. Tyskarna sänder många av landets invånare till koncentrationsläger och motståndsrörelsen mot de tyska soldaterna växer sig allt starkare. Theo och Ramona har inget annat val än att själva ge sig in i kampen, med stor risk att till slut förlora sina egna liv.

En rafflande bok som skildrar andra världskriget i ett ockuperat land: motståndsrörelsens kamp, judarnas öden, händelsen i Vélodrome d'Hiver, nedskjutna flygare, samt de franska invånarnas liv. Boken beskriver även många av andra världskrigets händelser genom de olika personernas upplevelser.

Taget från Kim M Kimselius hemsida.

Den kanske inte låter bra men den är det!

Bye, bye


Hmmmmhmmmm

Hej!
Det är nog dags att göra ett inlägg nu...ni blir väl glada nu? För den här bloggen börjar faktiskt bli en pina nu! Jag funderar ska jag dela upp det här inlägget till flera inlägg?Ha,ha! Jag tror det får bli flera!

RSS 2.0